AJİNOMOTO TÜRKİYE

Türkiye’de kurulduğumuz 2011 yılından bu yana yatırımlarımızla büyümeye devam ediyoruz. Bizim Mutfak ve Kemal Kükrer markalarımızla ürettiğimiz hazır çorba, bulyon, harç, puding, sirke, turşu ve soslarımızla Türkiye’nin en önemli gıda üreticileri arasındayız.

Ajinomoto, Türkiye’nin son yıllarda sahip olduğu ekonomik vizyon ve büyüme potansiyeline duyduğu inanç ile güçlü yatırımlara imza atıyor. Türkiye’de 2011 yılında kurulan Ajinomoto, 2013 yılında, Türkiye’nin en köklü sıvı gıda üreticilerinden Kükre Gıda A.Ş.’nin yüzde 50’sini satın aldı.

Ajinomoto Türkiye pazarında 2017 yılında çok büyük iki yatırıma daha imza attı. Türkiye’nin önde gelen gıda markalarından Bizim Mutfak ürünlerini üreten Örgen Gıda’nın tamamını Yıldız Holding’den (Ülker) devralan Ajinomoto, Kükre Gıda’nın kalan hisselerini de satın alarak, Türkiye’nin çok güçlü iki markasını bünyesine dahil etti.

Yaptığımız yatırımlarla alanımızda Türkiye’nin en büyük gıda firmalarından biri olduk. Yeni yatırımlarla bu kapasitemizi artırarak ve zenginleştirerek çok daha iddialı bir konuma ulaşacağız. Temel hedefimiz yeni yatırımlarla büyümek ve Türkiye’yi 5 yıl içinde Orta Doğu, İran, Kuzey Afrika ve Almanya için bölgesel üretim üssü haline getirmek.

Ajinomoto’nun Ar-Ge gücünden ve global ağından yararlanarak, yeni ürünlere odaklanacağız. Türk yeme içme alışkanlıklarına ve damak tadına uygun ürünler geliştiriyoruz ve geliştireceğiz.

Türkiye’nin de aralarında bulunduğu “Rising Stars” (Yükselen Yıldızlar) grubu, Ajinomoto’nun cirosunun yüzde 2’sini oluşturuyor. Ajinomoto, Türkiye’yi coğrafi üretim üssü haline getirerek 2020’ye kadar bu oranı yaklaşık 4 katına çıkarmayı amaçlıyor.

Hem Türkiye’de ürettiğimiz ve çeşitliliğini artıracağımız, hem de Türkiye’de üreterek global pazarlara ulaştıracağımız gıda ürünleriyle tarımsal ekonomiye katkı sağlayacağız. Türk Mutfağı’nın dünyada hak ettiği daha iyi konuma ulaşma hedefine de destek olacağız.

Yönetimimiz

Toru Okazaki

Yönetim Kurulu Başkanı

Sinan Altun

İcra Kurulu Başkanı