Ajinomoto olarak Türkiye’de faaliyete başladığımız 2011 yılından bu yana yatırımlarımızla büyümeye devam ediyoruz. Bizim Mutfak markamızla çorba, bulyon, harç ve tatlı kategorilerinde, Kemal Kükrer markamızla sirke ve sos kategorilerindeki ürünlerimizle Türkiye’nin en önemli gıda firmaları arasında yer alıyoruz. 34 bin m2’lik üretim alanında, İzmir ve Eskişehir’de olmak üzere 2 fabrikada toplam 26 üretim hattıyla faaliyet gösteren Ajinomoto İstanbul, 300’ü aşkın ürün üretiyor ve 31 ülkeye ihraç ediyoruz.
Japonya’da 1909 yılında kurulan ve bugün dünyanın en büyük gıda şirketleri arasında yerini alan Ajinomoto Grup, Türkiye’nin son yıllarda sahip olduğu ekonomik vizyon ve büyüme potansiyeline duyduğu inanç ile 2011 yılından beri Türkiye’ye yatırım yapıyor. Bu amaçla 2011 yılında Türkiye’ye giriş yaparak köklü gıda markalarını bünyemize dahil ettik. Türkiye’nin yüzyıllık markalarından sıvı gıda üreticisi, Kükre Gıda A.Ş.’nin yüzde 50’si 2013 yılında satın alındı.
2017 yılında çok büyük iki yatırıma daha imza atan Ajinomoto İstanbul, önce Bizim Mutfak ürünlerini üreten Örgen Gıda’nın tamamını Yıldız Holding’den (Ülker) devraldı. Yine aynı yıl Kemal Kükrer markasının kalan hisselerini de Kükre Gıda’dan satın alarak Türkiye’nin çok güçlü iki markasının sahibi oldu.
Ajinomoto Grup, Türkiye’yi “Yükselen Yıldızlar (Rising Stars)” olarak grupladığı ülkelerin arasında görüyor. Ajinomoto İstanbul’u Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Avrupa için bölgesel bir üretim üssü haline getirmeyi hedefliyor. Ajinomoto İstanbul olarak, bu hedefe ulaşmak için Ajinomoto Grup’un Ar-Ge gücünden yararlanarak içinde Türkiye’nin de bulunduğu bu ülkelerin yeme içme alışkanlıklarına ve damak tadına yeni ürünler geliştirmek için çalışıyoruz.
İcra Kurulu Başkanı
Başkan Yardımcısı, Satış ve Pazarlama
Başkan Yardımcısı, Teknik
İcra Kurulu Üyesi, Tedarik Zinciri
İcra Kurulu Üyesi, Satış
İcra Kurulu Üyesi, Finans